Su Aid mikt op Euro 500.000 voor renovatie en uitbreiding Nierdialyse Centrum Suriname

Na vorig jaar inactief te zijn geweest vanwege de Covid-19 pandemie is Stichting Su Aid op vrijdag begonnen met geldinzameling voor goede doelen. Zoals bekend zamelt Su Aid in 2021 in voor de Nierstichting Suriname (NSS). Het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor de renovatie en uitbreiding van het Nierdialyse Centrum Suriname aan de Henck Arronstraat. De renovatie en uitbreiding van dat Centrum is begroot op Euro 500.000. Su Aid-voorzitter Giwani Zeggen heeft er vertrouwen in, dat de samenleving zich van haar goede kant zal laten zien.

Districtscommissaris Ricardo Bhola

Radio 10 Magic FM aan de Stadionlaan 3, is het centrum van waaruit de actie via de media wordt gestimuleerd. Tot en met 19 december staat er een box op het bordes van het radiostation waarin burgers geld kunnen deponeren. Het is ook mogelijk om via de bank, sms- en andere digitale kanalen een bijdrage te leveren. Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost deed namens zijn commissariaat als eerste persoon een gesloten enveloppe in de bus.

Burger & Cocktail Pick-Up Event

De Su Aid geldinzamelactie begon twee maanden geleden met netwerken en fundraisingactiviteiten. Aanstaande zondag 12 december wordt tussen 12:00 – 20:00 uur bij Radio 10 de ‘SU AID Burger & Cocktail Pick-Up Event’ gehouden met hapjes en gerechten als worst, massala doks/kip…

Levensreddend werk 

Ondernemer Flip de Vries (81) die aan de wieg heeft gestaan van de Nierstichting: “Wij zijn ingenomen met de impuls die Su Aid geeft aan het niercentrum. De stichting werd in 1977 opgericht. Mevrouw Roline Sandel was de eerste die nierdialyse onderging in Suriname. Zij kan haar nierfalen navertellen. Vrijdag was zij tijdens de start van de Su Aid 2021 geldinzameling, een levende getuige van het levensreddende werk van de Nierstichting.”

Samenwerken gewenst

Suriname telt landelijk 850 personen met nierfalen waarvan 20% terecht komt bij de stichting. Er zijn meerdere organisaties en bedrijven die zich bezighouden met nierbehandeling. De communicatie onderling en samenwerking kan volgens insiders beter.

HD

error: Kopiëren mag niet!