Man (51) opgepakt voor poging 58 gram cocaïne in postpakket te verzenden

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hebben in de eerste week van december na verkregen en uitgewerkte informatie de 51-jarige R.D. op zijn woonadres te Paramaribo opgespoord en aangehouden, aldus het Korps Politie Suriname.

De man wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 5 oktober een postpakket ter verzending naar het buitenland heeft aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. De douanerecherche trof tijdens controle in het postpakket 58 gram cocaïne aan, dat in twee pakken gestoofde mopé was verwerkt.

Samen met het postpakket werd de cocaïne in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Bij de voorgeleiding verklaarde R.D. aan de politie, dat hij de drug had gepost op verzoek van een ex-buurman, ene M. die hij op straat had ontmoet. Maar, de verdachte weet niet waar M. nu woont. Voor het posten van het pakket kreeg de verdachte SRD 150 als beloning.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!