Zangeres Sangeeta Bhageloe’s cover song en meer

De Nederlandse zangeres Sangeeta Bhageloe heeft nog een cover song op haar naam. Dit deed zij in samenwerking met A4Q Productions.

Sangeeta vertelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname Het arrangement van “Main Tenu Samjhawan Ki” was speciaal gemaakt voor het concert “Music in Harmony 3” van Ravinder Singh Bedi. Nadat Orquesta Brasza ook aan de 2e editie mee had gedaan kregen ze van Ravinder de uitdaging om iets anders te doen dan de vorige editie. Als gevolg daarvan kwam Asis Bajnath op het concept wat uiteindelijk “Brasza Unplugged” zou gaan heten. Het idee was dat iedere muzikant volledig akoestisch zou spelen. Geen elektronica, behalve versterking. Dit arrangement was ook onderdeel van de playlist van die show in 2015. Sangeeta was toen de zangeres die dit nummer live zong. Omdat Asis dit een mooi arrangement vond, wilde hij dit verder uitwerken tot een studioversie. Asis Bajnath vond dit destijds een prachtige uitvoering tijdens de show en heeft de zangeres benaderd om mee te werken aan dit nummer.

De zangeres is enorm blij, dat het voor dit nummer en unieke arrangement niet is gebleven bij een live show optreden.

Sangeeta Bhageloe is afkomstig uit een muzikale familie en heeft zodoende heel jong kennis gemaakt met muziek. Ze is rond haar vijfde jaar begonnen met zingen van bhadjans (devotionele songs) in de mandir. De zangeres heeft tal van bhajans en film liederen mogen leren van haar ouders. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan talentenjachten waarbij zij meerdere malen de eerste prijs mocht winnen. Op latere leeftijd is Sangeeta zanglessen gaan volgen in Nederland en India. Het zingen, doen van optredens, is een onderdeel van de zangeres haar leven tevens identiteit. De zangeres is bewust om verschillende redenen niet gebonden aan een muziekformatie.

“Ik heb Suriname de laatste keer als zeer fijn en prettig ervaren. Mijn laatste keer in Suriname was voor een Valentine Gala concert in februari 2020. Alles aan deze trip was perfect. De samenwerking met de organisatie verliep heel soepel. Ik heb enorm genoten van de combinatie van de geweldige setting van de show, de muziek, de warmte, het eten, de uitjes, de sfeer en de enthousiaste mensen. De show was zeer geslaagd en uitverkocht. Ik had een voldaan gevoel na dit concert en ben blij dat ik mijn laatste keer zo mag blijven herinneren” aldus de zangeres.

“Main Tenu Samjhawan Ki” is te beluisteren via YouTube en streamingdiensten, muziekliefhebbers mogen nog heel veel producties verwachten met vocals van de zangeres.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!