Werkneerlegging Canawaima Ferry Service opgeschort

“Het bedrijf is in slecht vaarwater”

Het is voor Dayanand Dwarka, voorzitter van de Canawaima Werknemersorganisatie, geen verrassing dat de werknemers het werk woensdag hebben neergelegd.  De Canawaima Ferry Service met Guyana is het kind van de rekening.

“Als je ervan uitgaat dat het al 8 december is en de mensen voor de zoveelste keer hun loon niet hebben ontvangen en geen zicht hebben wanneer dat wel gebeurt”, maakt Dwarka duidelijk. Hij vertelt met kunst en vliegwerk te hebben geprobeerd om een staking te voorkomen. “De afgelopen maanden is het bijna structureel geweest dat de medewerkers van Canawaima hun geld niet op tijd hebben ontvangen.” De inkomsten zijn niet toereikend om de personele en operationele kosten te dekken. Er is een beroep gedaan op het Covid fonds van de regering. Steeds werd gevraagd om geduld te houden. “Tot op heden zijn de middelen niet losgekomen en er is ook geen zicht hierop. Dagelijks werkt ons personeel.”  

Dwarka zegt dat er wrevel is bij het personeel, omdat ze ook met Kinderdag niets voor hun kinderen hebben kunnen doen. “Voor de teleurstelling en wrevel heb ik begrip.”  De voorzitter van de Canawaima Werknemersorganisatie zegt, dat woensdagmorgen het werk is neergelegd. De vaarten vanuit Suriname worden om 10.00 ’s morgens uitgevoerd.

Passagiers

De passagiers zouden juist niet gedupeerd moeten worden “We moeten het juist hebben van deze mensen”, merkt Dwarka op, terwijl hij ook meedeelt, dat hij woensdag gebeld werd door de ondervoorzitter van de bond met de mededeling, dat de douane en de Militaire Politie op het punt stonden om te vertrekken, aangezien zij vanwege de staking geen werkzaamheden hebben om te doen.

Om te voorkomen dat de ferryservice helemaal zou stoppen is de werkneerlegging opgeschort. Het werk gaat wel gepaard met zware vertragingen. Over het loskomen van de financiële middelen, zegt directrice Estrea Noordzee van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in de media, dat de werkneerlegging te betreuren is ook vanwege de afspraken die zijn gemaakt met buurland Guyana. TCT zou daarbij alles in het werk hebben gesteld om de salarissen van de mensen te betalen.

“De Covid pandemie is nog gaande en de boot is geruime tijd uit de vaart gehaald, hierdoor is het bedrijf in slecht vaarwater terecht gekomen”, laat de directrice weten. Ook Noordzee laat weten, dat is gevraagd om Covid steun van de overheid. “Het wachten is op financiën zodat dit wordt gestort op rekening van het bedrijf”, verduidelijkt zij.

RB  

error: Kopiëren mag niet!