Verliefde pandit veroordeeld voor belaging

Nadat S.R. vanaf 26 augustus in het gevang had doorgebracht, mocht hij dinsdag na de zitting naar huis. Een liefdesrelatie die zo mooi begon op Valentijnsdag 2020, verzuurde zodanig dat de vrouw zich beklaagde bij de politie. Na 15 maanden wilde de vrouw een eind maken aan de relatie, maar de verliefde pandit dacht dat hij de vrouw nog kon overtuigen en bleef haar appen. In deze zaak had de politie eerder bemiddeld en op 26 juni alle apps en naaktfoto’s van de vrouw verwijderd uit het mobiel toestel van S.R. De vrouw mocht haar apps en foto’s behouden.

Aangezien S.R hierna de vrouw door bleef appen, heeft de vrouw hem op 30 juni geblokkeerd. Vanaf die datum is er geen enkel contact meer geweest tussen partijen en is het voor advocaat Chandra Algoe dan ook onbegrijpelijk waarom S.R. op 26 augustus, dus 2 maanden later. in deze zaak werd aangehouden. Zij vraagt zich af waaruit de belaging bestaat. “De vrouw hield de relatie in stand zolang het haar beviel. Toen het haar niet beviel, moest het binnen een dag ophouden. Uit de appberichten na 26 juni blijkt ook, dat de vrouw steeds antwoord bleef geven op de apps. Als ze er niet van gediend was kon ze gelijk na de eerste app S.R. geblokkeerd hebben.”

De Officier van Justitie achtte het bewijs voor belaging geleverd en eiste een straf van 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren. De vervolgingsambtenaar stelde dat S.R. het gezinsleven van de vrouw niet heeft gerespecteerd.

De advocaat was het hier niet mee eens. In haar pleidooi vroeg zij zich af hoeveel respect de vrouw heeft gehad voor haar eigen gezinsleven. “Zij is haar man gaan belazeren en weet dat zij twee kinderen heeft. Zij gaat een andere relatie aan, maar vindt dat die persoon geen respect heeft gehad voor haar leven.”

Algoe haalde aan dat de pandit enorme imagoschade heeft geleden en nog lijdt. Hij zal waarschijnlijk nooit meer als pandit kunnen werken. Ook stelde de advocaat dat er hier geen sprake is van pornografische foto’s. De vrouw heeft zelf naaktfoto’s gestuurd voor de pandit en daarnaast zijn het foto’s van twee personen die intiem met elkaar zijn geweest. De advocaat zegt dat er verder geen andere slachtoffers zijn. Dit was namelijk door een pandit van de Sanatan Dharm doorgeklikt aan de politie. Hiervan is nimmer een bewijs aangeleverd.

De Kantonrechter heeft S.R. een straf opgelegd van 12 maanden waarvan 9 voorwaardelijk, waardoor hij gelijk naar huis mocht.

error: Kopiëren mag niet!