Politie slingert tijdens verkeerscontroles in weekend 9 automobilisten op de bon

De zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in het weekend van vrijdag 3 december tot en met de vroege ochtend van maandag 5 december, tijdens verschillende verkeerscontroles corrigerend en verbaliserend opgetreden, zo meldt het korps donderdagmiddag 9 december.

Daarbij zijn er in totaal 86 voertuigen gecontroleerd. 9 personen die verschillende verkeersovertredingen begingen, werden beboet en die boete buiten proces afgewikkeld. Verder werden in totaal zeventien 17 voertuigen doorzocht.

De 29-jarige automobilist R.B. viel door de mand, toen agenten 15 scherpe patronen, 5.53 gram marihuana, twee messen en een koevoet in het voertuig aantroffen en in beslag namen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Nieuwe Haven. De man is hangende het onderzoek op verdenking van overtreding van de Vuurwapenwet en de Wet Verdovende Middelen na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Tijdens de avondklokuren hebben agenten zich niet alleen geconcentreerd op de verschillende verkeerscontroles. Er werden ook verschillende locaties aangedaan, waaronder het Fort Zeelandia, Waka Pasi, Waterkant en Hotel- bar-dancing Emergency. Bij die gelegenheid zijn er 24 personen van de plaats verwijderd, nadat zij een bestuurlijke boete opgelegd kregen. Op enkele locaties zijn geluidsinstallaties, waar sprake was van over luide muziek, in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!