Grote kans op struikelen


Over dit deel van het voetpad (zie foto) verloor een oudere dame het evenwicht, ze kwam daarbij niet op de grond terecht, omdat ze nog net wist te balanceren. Regelmatig bereiken vergelijkbare meldingen de redactie van Dagblad Suriname. Oud-Assembleelid Hugo Pinas zegt ook richting Kwattaweg weggedeelten te zien die niet geheel geschikt zijn voor voetgangers. “Ik zag een scholier die niet op het voetpad kon lopen, omdat dit was dichtbegroeid, ze moest op het rijgedeelte lopen, waardoor ik voor haar moest stoppen. Maar stel je voor dat er plotseling een slang uit het gras tevoorschijn komt. Hoe zou zo een kind reageren?”, vraagt Pinas zich af.

Hij licht toe dat in zo’n geval een kind van schrik verder op de weg kan terechtkomen met alle gevaren van dien. “We moeten niet nonchalant omgaan met de fysieke gesteldheid van onze infrastructuur”, stelt Pinas. Zowel voor het lopen als rijdend verkeer is het niet mooi gesteld, zo merkt Pinas nog op. Hij wijst ook op open rioleringen die levensgevaarlijk zijn. “Vooral voor seniorenburgers en mensen met een beperking.”

Pinas wijst verder op het gebrek aan financiële middelen om de “meest basale zaken te onderhouden”.

RB

error: Kopiëren mag niet!