Belfort wacht op behandeling kwestie HPSG in Assemblee

Volgens ABOP’er Edward Belfort, lid van De Nationale Assemblée (DNA), is de HPSG-deal met het Deense waterstofbedrijf geen zuivere koffie. Hij merkt op dat de zaken “niet pluis” zijn. Belfort noemt de verplichtingen van Suriname naar dit buitenlands bedrijf toe waarvoor het land voor 25 jaar aan gebonden is.

“Elk jaar moeten wij 2.5 miljard op de begroting opbrengen, maar er ontbreekt een resolutie en er heeft geen openbare inschrijving plaatsgevonden, bovendien weet De Nationale Assemblee van niets”, benadrukt Belfort. De volksvertegenwoordiger zegt te wachten op het moment waarop deze zaak zal worden behandeld in het parlement. Het DNA-lid geeft aan te zullen vragen naar de missive dan wel de resolutie en de stukken met betrekking tot de prijs.

“Ook waarom zo lang en waarom Suriname 2.5 miljard moet opbrengen op de begroting.” Belfort merkt verder op ook te willen weten waarom de volksvertegenwoordiging niet is gekend voorafgaand aan de overeenkomst met de Denen. “Waarom moest alles in het geheim?”, besluit Belfort.

RB

error: Kopiëren mag niet!