“Ook burgers die op een bepaald leeftijd zijn gaan niet kunnen zitten”

“Aan centjes komen probeert een ieder,  ook al is het maar enkel spullen verkopen, maar verdienen moet op een of andere manier. Ook burgers die op een bepaald leeftijd zijn gaan niet kunnen zitten, je gaat moeten werken om het te overleven”, zegt Henna. Zij is een burger op een bepaald leeftijd en probeert net als elke andere burger moeite te maken om het te overleven. Nadat  zij met pensioen ging besloot zij toch mee te doen met de verkoop.

“Met het geld kom ik helemaal niet uit. Hoe voed je twee kleinkinderen daar mee? Mijn dochter is er niet meer en de vader van de kinderen wil niet opdagen. Ik heb die tijd niet om dagen noch, weken en uiteindelijk zelfs jaren te gaan zitten bedelen, zodat de vader maandelijks een bijdrage betaalt. Alle instanties nemen tijd, en oma Henna heeft die tijd niet.”

Henna verkoopt koekjes, ijsjes, zuurgoed en warme maaltijden. Op bestelling maakt zij ook vaak dingen. “Ik ben niet goed er mee, maar probeer met behulp van een jongedame toch modern te worden. Binnenkort heb ik mijn eigen bakes met logo. Ik wil iets goed starten, zodat mijn kleinkinderen geen problemen hebben in de toekomst. Ik weet niet hoe lang ik er ben, dus ik probeer nu het beste ervan te maken.” Zij geeft verder aan, dat zij geen enkele familie stoort met haar kleinkinderen. “Ik heb gelukkig mijn eigen huis op mijn eigen erf, die ook wat kunnen betekenen voor hem.”

Aan de verkoop doet zij al bijna acht maanden en zij heeft in die korte periode toch veel klanten kunnen opbouwen. “Ook al zijn het mensen van de buurt, maar door hun gaat het ook verder. Je moet ergens starten om iets te bereiken. Je gaat vallen, maar vergeet niet dat er zeker weer goede tijden tegemoet gaan komen.” 

Joan, die ook meedoet met de verkoop, geeft aan dat je dagelijks je best moet doen om je doelen te bereiken. Zij is gestart met het verkoopen van zuurgoed, gember en gebakjes, waaronder bojo het meest. “Ik ben er pas in, maar vind het heel bijzonder. Door de tijd ontdek je dat je zo een mooi talent hebt laten zitten, maar gelukkig heb ik het ontdekt. In nood leer je toch heel wat van jezelf. Als persoon moet je er verder wat van maken”, aldus joan. 

TM

error: Kopiëren mag niet!