Minister Achaibersing vraagt kerstgeschenken aan sociale instellingen te geven

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, heeft een ieder die voornemens was om de doorgaans gebruikelijke kerstgeschenken, gevraagd om die aan sociale instellingen te geven. 

“Het is een gebruik om tegen het eind van het jaar aan zakenrelaties en kennissen een kerstgeschenk of kerstpakket te verstrekken, ook aan de leden van de regering”, zo schrijft het ministerie van Financiën en Planning in een persbericht. 

“Om alle mogelijke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen en goed bestuur te bevorderen, heeft de minister van Financiën en Planning het besluit genomen om geen kerstgeschenk of kerstpakket van wie dan ook in ontvangst te nemen. Heeft u het voornemen om een kerstgeschenk of kerstpakket aan te bieden, wordt u geadviseerd uw schenking een sociale bestemming te geven”, aldus het ministerie. 

Minister Achaibersing heeft zich vanaf zijn aantreden sterk gemaakt voor goed bestuur en integriteit. De bewindsman is onder andere vanaf het aanzitten bezig geweest met het herstructureren van de binnenlandse financiële huishouding en de gang naar het IMF, Internationaal Monetair Fonds. 

De minister is betrokken geweest bij de zogeheten Surfin-saga samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. 

Momenteel zijn er veel vragen rond de gesloten HPSG-deal van de regering, mede ondertekend door de ministers Achaibersing en Ramdin en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen. Minister Achaibersing was voorheen werkzaam bij verzekeraar Assuria. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!