FC Barcelona ligt uit Champions League na 3-0 verlies tegen Bayern München

FC Barcelona is woensdag uitgeschakeld in de Champions League door een kansloze 3-0-nederlaag bij Bayern München. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2003/2004 dat de Spaanse grootmacht na de winter ontbreekt in het miljoenenbal.

Thomas Müller, Leroy Sané en Jamal Musiela maakten de treffers voor de Duitse ploeg, die vooraf al zeker was van de groepswinst. 

Benfica schaarde zich woensdag met een 2-0-zege op het reeds uitgeschakelde Dynamo Kiev bij de laatste zestien.

Voor Barcelona komt er daarmee een einde aan een reeks van zeventien seizoenen waarin het telkens present was in de knock-outfase van de Champions League. In al die jaren maakte Lionel Messi deel uit van de selectie.

In het seizoen 2003/2004, toen de afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain vertrokken Messi nog jeugdspeler was bij Barcelona, speelde de club helemaal niet in de Champions League. De ploeg kwam toen uit in de UEFA Cup en keert na de winter voor het eerst sindsdien terug in de tweede competitie van Europa (tegenwoordig Europa League).

 

Groep E Champions League

  • 1. Bayern 6-18 (+19)
  • 2. Benfica 6-8 (-2)
  • 3. Barcelona 6-7 (-7)
  • 4. Dynamo Kiev 6-1 (-10)

Het is de vraag of de in financieel zwaar weer verkerende Catalanen volgend seizoen weer in de Champions League mogen spelen. De ploeg van trainer Xavi staat slechts zevende in La Liga.

error: Kopiëren mag niet!