Expositie UDUBAKI met werken van kunstenaars aangesloten bij Readytex Art Gallery

Readytex Art Gallery staat bekend om het presenteren van kunstwerken in exposities. De gallery heeft voor kunstliefhebbers weer nieuws. Op 10 december start de groepsexpositie ofwel kunstmanifestatie UDUBAKI part one, met werk van kunstenaars aangesloten bij de gallery, en werk van enkele gastkunstenaars.

Curator-in-Residence en kunstenaar Miguel Keerveld richt zich met UDUBAKI part one op gevoelens van inclusie, diversiteit en identificatie. Vanuit die relatie selecteerde hij voor de maand december werk van Dhiradj Ramsamoedj, Kenneth  Flijders, Leonnie van Eert, Rinaldo Klas, Roddney Tjon Poen Gie, Steven Towirjo en Xavier  Robles de Medina. Hij nodigde ook twee gastkunstenaars uit, te weten Rachel Nijman en Delvin Bisoina. Ook wordt werk getoond van textielkunstenaar Wanda Eduards.

De ‘local master’ in UDUBAKI part one is John Lie A Fo.

UDUBAKI is Sranan voor houten bak én voor openbaarheid. In deze kunstmanifestatie gebruikt Miguel Keerveld het als metafoor voor dienstbaarheid in relatie tot spiritualiteit. Hij werkt ook  vanuit de gedachte alakondre fasi: “Identificatie als een proces waarbij identiteit wordt beschouwd als hoe je jezelf uitdraagt en niet zo zeer als wie je bent”, zoals hij het verwoord. 

Vanuit dit thema nodigde Miguel co-curator Kurt Nahar uit om in een gezamenlijke installatie te reflecteren op diepgaande dialogen die ontstonden.  Alle kunstliefhebbers mogen de expo bezoeken, met inachtneming van de Covid-maatregelen, tot en met zaterdag 1 januari 2022. 

error: Kopiëren mag niet!