No better revenge than…….

Het is niet eenvoudig om een goed huwelijk te hebben. Velen denken dat ze er al zijn als ze een trouwring om de vinger hebben en het huwelijksregister hebben getekend. Maar dan begint het echte huwelijk pas. Men hoopt op een goede vaart een heel leven lang. Het lukt echter slechts enkelen om de huwelijksboot door woelige wateren te blijven loodsen.

Aan een goed huwelijk moet dag en nacht gewerkt worden. Dan moet je laten zien dat de relatie gebaseerd is op liefde en vertrouwen, kortom dan moet je de gelofte ‘for better or worse,’ waar maken. Er zijn mannen die tevreden zijn met naar het werk gaan en thuis mee te helpen in huis en in de tuin. Hun aandacht is voor vrouw en kinderen. Ze willen hun vrouw ondersteunen en helpen en de kinderen in goede banen leiden. Er zijn echter ook mannen die van het werk komen en willen worden verzorgd door hun moeder of door hun vrouw. Zelf steken ze geen poot uit in het huishouden. Het gevolg is dat ze veel vrije tijd hebben en die vrije tijd brengen ze ‘t liefst buitenshuis door. Alles draait om hun eigen behoeften dus vinden ze het heel normaal om het huishouden en de opvoeding van de kinderen aan de vrouw over te laten. Het gevolg is dat er nog zelden wordt gecommuniceerd. Er treedt vervlakking en saaiheid op binnen het huwelijk. Er ontstaat een emotioneel vacuüm en het huwelijk belandt in een neerwaartse spiraal. Twee mensen die verliefd waren, echt van elkaar hielden, leven plots als vreemden in één huis.

Er zijn nu slechts twee opties namelijk de moeilijke weg opgaan, dus proberen je huwelijk te redden of de gemakkelijkste weg kiezen, namelijk nietsdoen en deze toestand laten voortsudderen. Vele mannen hebben niet de wil en de kracht om hun huwelijk te redden en zien vreemdgaan als de eerste stap om hun relatieproblemen te ontlopen. Ze willen worden verzorgd dus veilig getrouwd blijven en toch een buitenvrouw erbij nemen. Hij verwacht dat zijn vrouw haar rol van echtgenote blijft spelen, terwijl hij stiekem die rol aan een ander heeft gegeven. Cheating is a choice, not a mistake.  Door vreemd te gaan, los je jouw probleem niet op, je neemt alleen maar je eigen problemen mee naar die ander. Dat stiekeme gedoe veroorzaakt vaak gewetenswroeging, meer spanningen en ruzies. In het begin is het spannend en schijnt de zon maar vaak doet hij zich bij die ander anders voor dan hij is. Hij speelt bij de buitenvrouw mooi weer en dat houdt hij niet lang vol. Hij bedriegt niet omdat hij zijn vrouw niet respecteert, hij bedriegt omdat hij zichzelf niet respecteert. Hij ziet het verschil niet tussen iemand die je wilt zoals je bent en iemand die er alles aan doet om je te behouden. He throws away a diamond and picks up a rock.

De tweede stap is: ’ik stap eruit, ga scheiden.’ If you want to cheat, set her free. Raadzaam is dan om tijdens het scheidingsproces niet de scheve schaats te rijden. Probeer tijdens dit proces clean te zijn zodat je met een helder hoofd kan analyseren wat en waar het is misgegaan zodat je van die fouten kan leren en ze niet meer zal maken in een volgende relatie. Geen van de twee opties zijn echter de juiste aanpak om relatieproblemen op te lossen.

Als een man vreemd gaat, is de reactie van de meeste vrouwen teleurstelling, woede, wrok en haat. Ze geven de andere vrouw de schuld. Ze willen hun man blijven vasthouden maar doen dat jammer genoeg op de verkeerde manier. Ze gaan huilen, smeken, schelden, zelfs vechten. Sommige mannen zijn daar gevoelig voor en blijven bij hun vrouw. Echter een relatie die gebaseerd is op dwang of emotionele chantage, heeft geen goede basis en kan daarom nooit stabiel worden. Geen enkele vrouw moet genoegen nemen met een man die bij haar blijft omdat ze heeft gesmeekt of gescholden. Een man moet echt uit zichzelf bij zijn vrouw willen blijven. Hij moet bewust voor haar kiezen. Ook moet een vrouw nooit om de kinderen in een relatie blijven hangen want geen enkel kind is erbij gebaat om op te groeien in een onstabiele relatie.                                                                               Dus uitlatingen als, ‘zij heeft mijn man van me afgepakt, ze heeft iets voor mijn man gezet, die buitenvrouw heeft geen gevoel van schaamte omdat ze achter een getrouwde man aanzit, zijn allemaal tijd- en energieverspilling. Verschuil je niet achter deze onzin en zie de realiteit onder ogen.

Hoewel vele vrouwen diep in hun hart weten dat ze door wraak te nemen hun man niet terugkrijgen, willen ze niet rusten voordat ze wraak hebben genomen.  Ze willen de voldoening smaken dat ze de ander ook pijn hebben gedaan. Het advies aan die vrouwen is:  

If another woman steals your man, there is no better revenge than letting her keep him.  Because real men can not be stolen.”       

let go!

Josta Vaseur 

error: Kopiëren mag niet!