Stichting Growing Seeds organiseert educatieve dag voor kinderen van tehuizen in Commewijne

Stichting Growing Seeds is een organisatie die gericht is op het organiseren van educatieve activiteiten die bevorderlijk zijn voor de educatie en vorming van kinderen. De stichting tracht middels een educatietuin kinderen en jongeren in contact te brengen met de natuur, waar zij groene, creatieve-, denk- en doe activiteiten zullen verrichten ten behoeve van hun ontwikkeling. Ook is de stichting gericht op het organiseren van kinderkampen en kinderbeurzen. Recentelijk heeft de stichting een vakantiekamp, in september, georganiseerd met heel veel succes.

In het kader van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november en in verband met Kinderdag op 5 december heeft de stichting op 4 december een educatieve en recreatieve dag georganiseerd voor kinderen van tehuizen in Commewijne (kindertehuis Sukhdaam en kindertehuis Ikklesia). Ook de kinderen in de naaste omgeving konden hieraan deelnemen. Het aantal kinderen van de twee kindertehuizen was gesteld op 70, in totaal hebben 80 kinderen meegedaan aan de activiteiten. Het thema van deze dag was “I am talented”.

“Kinderen zijn speciaal en dienen al heel vroeg hun talenten te ontdekken”, zegt Vandana Ramlal, voorzitter van Stichting Growing Seeds tegenover Dagblad Suriname. Middels een djembe workshop hebben de kinderen basistechnieken geleerd om de drum te bespelen, vervolgens hebben ze geleerd om een ballonnen boeket te maken. Art-, schilder- en knutselactiviteiten gaven hen inzicht in wat ze kunnen en werkte ontspannend. Als vertier waren er activiteiten zoals rijden in een treintje, nagelverzorging, schminken, sport en spel. 

Diverse sponsoren waren benaderd om samen met stichting Growing Seeds een onvergetelijke dag voor de kinderen te organiseren. De hoofdsponsor was stichting Teach Consciously, een stichting die opleidingen en trainingen verzorgd voor leerkrachten, ouders en het bedrijfsleven. “Stichting Growing  Seeds wil op gezette basis werken aan de ontwikkeling en vorming van kinderen. Het komend jaar opent de stichting een clubhuis  zodat kinderen wekelijks op educatieve wijze in de natuur bezig gehouden kunnen worden”, aldus Ramlal. 

SK

error: Kopiëren mag niet!