Kinderdag vieren op eigen manier

Kinderdag hebben vele burgers op hun eigen manier gevierd. Aviz, die dertien jaar is, geeft tijdens een gesprek aan de krant te kennen, dat Kinderdag heel anders was voor hem. Op deze dag heeft hij lekker gegeten en genoten met zijn neefjes en nichtjes. “Mijn moeder en mijn tante hadden lekker gekookt en mijn vader en oom waren aan het BBQ’en. Daarnaast kregen we elk ook een cadeautje en lekkere koekjes. Ik heb na een lange tijd zo genoten. Gebruikelijk gaan mama, papa en ik gewoon buiten de stad, maar dit jaar heb ik het samen met de familie doorgebracht.”

Falens, die zeventien jaar is, zegt dat hij zijn Kinderdag werkend heeft doorgebracht. “Ik ben vroeg op gestaan als elke dag en heb drie eieren gekookt voor mij, mijn zusje en mijn moeder en daarna brood gemaakt voor een ieder. Ik moest acht uur al uit huis om op het werk te zijn, dus gaf ik mijn zusje heel vroeg al haar Kinderdag cadeautje. Mijn moeder is een alleenstaande en probeert alles voor ons te doen”, aldus Falens.

“Van haar vraag ik niet veel, maar zij doet wel veel voor mij. Om een handje te helpen in het huishouden en ook om voor mijn eigen dingen te zorgen, besloot ik te werken. Ik werk vier dagen in een week en soms zes. Dat is als het druk is, maar voor de rest is het wel betaald werk. Ik moest op Kinderdag werken, omdat wij een grote schoonmaakwerk hadden. Ik heb dus mijn moeder en zusje verwend voor ik uit huis ging. Mijn moeder is trots op mij en praat heel vaak over mij. Zodra ik thuis kom, krijg ik een lekker portie warm eten en heel veel liefde. Dat is al een cadeautje voor mij. Dus voor mij is het elke dag Kinderdag. Ik  verwen mijn moeder juist op Kinderdag”, benadrukt Falens.

Een andere tiener zegt, dat hij zijn Kinderdag met zijn oma heeft doorgebracht. Zijn moeder en vader moesten werken en gaan pas in de avond iets leuks doen met hem als ze niet te moe zijn. “Met mijn oma is het wel leuk, maar ik vind het leuker met mijn ouders. Mijn ouders werken hard, zodat mijn toekomst niet moeilijk voor mij wordt. Mijn Kinderdag cadeautje heb ik een paar maanden terug gekregen. Mijn moeder en vader hebben een auto gekocht waardoor ik niet meer hoef te bussen naar school. Zij moeten het nog afbetalen en ook moeten zij werken. Ik mag nog niet werken, anders had ik een handje geholpen, maar ik ben wel van plan kleine klusjes te doen. Ik ben blij dat ik iemand naast me heb, want er zijn anderen die het heel zwaar hebben”, aldus de tiener.

TM 

error: Kopiëren mag niet!