Indoor-ode show en veel meer in de planning voor wijlen Roy Ristie

Het bericht van heengaan van de bekende presentator en politicus van Surinaamse afkomst in Nederland verspreide zich al gauw. Via de Facebookpagina van Roy Ristie worden steeds updates gegeven. 

In een laatste update door de familie is het volgende geschreven:

Er zijn vele maatschappelijke en spontane initiatieven gaande voor een eerbetoon aan Roy Ristie. Wij moedigen dat aan! Dat past precies bij Roy, een man vol mooie inspiraties en creaties. Over zijn uitvaart komen er -volgende- week updates. In de tussentijd kunt u elk initiatief ondernemen dat u wilt en wij moedigen dat aan. Er komt een grote indoor-ode show aan Roy Ristie in Amsterdam. Daarover -na- het weekend meer. Intussen zijn er ook al vele initiatieven bij ons binnen voor onder andere een wandelloop. We juichen dat toe en dat wordt al georganiseerd door de fans van Roy in Zuidoost. De initiatieven hoeven niet perse op 1 dag, u mag het gedurende de hele week doen. Wil je nog andere dingen met ons delen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. De administratie houdt ons dan op de hoogte. Er komt later op de dag een update over een plek waar je je kaarten naar toe kunt sturen of waar je bloemen naartoe kunt brengen. In de tussentijd: de zussen, de kinderen en zijn maatje en zakenpartner Roshnie Phoelsingh worden overladen met appjes van steunbetuigingen. We zien alle appjes binnenkomen. We kunnen niet a la minuut reageren. Maar weet dat het wordt gezien”

Enkele bekende Surinamers hebben een condoleance bericht geplaats op social media. Henk van Vliet schreef het volgende: “Roy Ristie…………je bent ons voorgegaan. In ons laatste gesprek spraken wij er nog over dat het dit jaar precies 50 jaar geleden is dat je samen met Legene Zeefuik, Leendert Vianen, Leo Lieuw, Murwien Ubbergen en Egbert Valies het initiatief nam tot het organiseren van het Scholieren Songfestival. En in die afgelopen 50 jaren heb je nog zoveel meer gedaan! We zijn heel trots en dankbaar voor het geweldige werk dat jij als icoon hebt verzet in de media en entertainmentwereld. Moge je ziel in vrede rusten.”

Clifton Braam plaatste ook enkele foto’s met Roy Ristie en schreef het volgende: “Big bro.. geen Spirulima meer…geen Brasa meer…gewoon zo ineens…a dis’ hebi yere Roy….Het zijn vooral onze gesprekken en apps over onder andere cultureel bewustzijn en alles daaromheen dat ik zal missen Roy…maar mi sa go doro lek’ na fosi Brasa Ambassadeur.” Dit zijn slechts twee, maar het regent constant van condoleance berichten naar de familie Ristie toe. 

De zoon Quintis Consuello Juan Ristie, acteur en presentator, heeft in een videoboodschap via social media een dankwoord gericht naar de gemeenschap toe (zie onderaan). ‘Eindelijk een beetje moed verzameld en op krachten gekomen. Allereerst ieder bedanken voor alle attentie vanaf het heengaan van mijn vader Roy Ristie, million thanks voor het delen van mooie verhalen, ervaringen met de wereld. Deze belevingen zullen ervoor zorgen dat hij voort zal blijven leven”, waren onder andere de woorden van Quintis Ristie. 

Roy Ristie heeft de strijd tegen Covid-19 verloren en bereikte de leeftijd van 68 jaar. Hij heeft gewerkt in ons land voor Radio Apintie als assistent. Bij Rapar presenteerde hij samen met Roué Hupsel het programma Youth Information. Hij heeft voor de media in Nederland gewerkt als voorlichter en programmamaker. Roy Ristie was ook actief in de entertainment scene als DJ Roscoe. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!