Verstappen start na crash in kwalificatie als derde in Grand Prix Jeddah, Saoedi-Arabië

Max Verstappen was zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië onderweg naar de poleposition, maar door een fout in de laatste bocht gevolgd door een crash moet hij de eerste startplaats toch aan titelrivaal Lewis Hamilton laten. De Limburger start nu als derde.

De eerste startrij op het Jeddah Corniche Circuit is zondag voor Mercedes, met Valtteri Bottas tweede werd.

Hamilton had met nog een minuut te gaan in de kwalificatie in Jeddah zijn tijd van 1.27,511 al op de klokken staan toen Verstappen onderweg ging voor zijn slotpoging. Die verliep lang uitstekend voor de Limburger. Met slechts de derde en laatste sector nog te gaan was hij 0,244 seconde sneller onderweg dan de tijd van zijn titelrivaal.

Maar in de laatste bocht ging het fout voor Verstappen. Bij het uitkomen van de bocht brak de Red Bull aan de achterkant uit, waardoor de WK-leider de muur raakte en zijn auto beschadigde.

Red Bull moet nog onderzoeken of de auto van Verstappen niet te veel beschadigd is. Als er een versnellingsbak moet worden gewisseld, dan volgt er nog een gridstraf van vijf plaatsen. Met zijn snelle slotronde toonde Verstappen wel aan dat zijn auto snel genoeg is om, mits er geen extra problemen aan het licht komen, ook zondag in de race de strijd aan te gaan met Hamilton en Bottas.

Uitslag kwalificatie

  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes): 1.27,511
  • 2. Valtteri Bottas (Mercedes): +0,111
  • 3. Max Verstappen (Red Bull): +0,142
  • 4. Charles Leclerc (Ferrari): +0,543
  • 5. Sergio Pérez (Red Bull): +0,612
  • 6. Pierre Gasly (AlphaTauri): +0,614
  • 7. Lando Norris (McLaren): +0,669
  • 8. Yuki Tsunoda (AlphaTauri): +0,931
  • 9. Esteban Ocon (Alpine): +1,136
  • 10. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo): +1,243

error: Kopiëren mag niet!