Eerste nederlaag Barcelona onder coach Xavi tegen Real Betis: 0-1

FC Barcelona heeft zaterdag in La Liga de eerste nederlaag geleden onder trainer Xavi. De Catalanen verloren in eigen huis met 0-1 van Real Betis, dat verrassend derde staat. Real Madrid boekte later op de avond de zesde zege op rij, terwijl ook Atlético Madrid verloor.

Xavi had de eerste twee competitiewedstrijden als coach van FC Barcelona nog winnend afgesloten, maar bij het derde duel ging het mis. Juanmi zorgde in de 79e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd namens Real Betis.

De nederlaag van Barcelona was niet helemaal verdiend. De thuisploeg kreeg de nodige kansen om een doelpunt te maken, maar vooral de na rust ingevallen Ousmane Dembélé had het vizier niet op scherp staan.

Het was voor Barcelona de vierde competitienederlaag van het seizoen. Memphis Depay had tegen Betis een basisplaats. Frenkie de Jong en Luuk de Jong vielen in de tweede helft in respectievelijk minuut 59 en 82 nog in.

In de stand blijft Barcelona de nummer zeven, maar de ploeg van Xavi verliest wel meer en meer de aansluiting met de top vier in de strijd om Champions League-tickets.

Koploper Real wint, Atlético de mist in tegen RCD Mallorca

Voor de Spaanse topploegen uit Madrid was er zaterdagavond wisselend succes. Koploper Real Madrid won op bezoek bij Real Sociedad met 0-2, terwijl nummer vier Atlético Madrid thuis pijnlijk verloor van RCD Mallorca: 1-2.

De overwinning van Real Madrid in het Baskenland was moeizaam, maar wel verdiend. Na rust tekenden Vinícius Júnior en Luka Jovic voor de doelpunten namens de bezoekers. Het was voor Real zodoende de zesde competitiezege op rij.

Bij Atlético verliep het een stuk minder rooskleurig. Matheus Cunha zette de thuisploeg halverwege de tweede helft nog wel op een 1-0-voorsprong, maar via Franco Russo (80′) en Takefusa Kubo (90+1′) won RCD Mallorca alsnog. Eerder op de dag boekte Sevilla een 1-0-overwinning op Villarreal, waar Arnaut Danjuma ontbrak.