Germaine de Randamie (37) geschrapt uit UFC-ranking – Vechtster wil zich niet laten vaccineren tegen Covid-19

Germaine de Randamie (37) komt niet meer voor in de ranking van de UFC. De Utrechtse MMA-vechtster is geschrapt van de lijst voor bantamgewichten, waar ze eerste stond, vanwege inactiviteit. Ze heeft nog een geldig UFC-contract.

Het probleem is dat UFC-gevechten vaak plaatsvinden in de Verenigde Staten. En De Randamie geeft aan, dat ze zich niet wil laten vaccineren tegen het virus Covid-19. Daardoor is het zo goed als onmogelijk voor haar om in de VS te gaan vechten. Omdat het niet duidelijk is wanneer ze weer in de ring komt bij de UFC, heeft de bond deze maatregel genomen.

“The Iron Lady” was wereldkampioene in het vedergewicht bij UFC. Ook was ze Nederlands, Europees en wereldkampioen kickboksen.

De Randamies laatste gevecht was in oktober 2020 in Abu Dhabi, waar ze bij UFC Fight Island 4 won van Julianna Pena:

error: Kopiëren mag niet!