Bayern München zonder publiek in Champions League match tegen Barcelona

Net als in Nederland en Oostenrijk speelt ook Bayern München voorlopig zonder publiek. Markus Söder, president van de deelstaat Beieren, kondigde deze maatregel dinsdag aan met het oog op de nieuwe coronagolf.

“Het heeft geen zin weer publiek toe te staan. Als het op landelijk niveau niet gaat lukken, dan gaan we het alleen voor Bayern instellen”, aldus Söder bij Bayerischen Rundfunk.

Bayern treft volgende week in het eigen stadion FC Barcelona in het kader van de Champions League, in de competitie wachten dit jaar nog thuiswedstrijden tegen Mainz en Wolfsburg.

Op Twitter legde Söder uit dat de hoge mobiliteit bij het aan- en afreizen naar de wedstrijden „niet verantwoord” is. „Voetbal heeft een voorbeeldfunctie. We moeten de contacten overal terugdringen”, aldus Söder.

In Saksen geldt al een publieksverbod bij profsport, deelstaat Baden-Württemberg heeft zo’n stap aangekondigd. De vraag is of het voor de derde keer tot een algeheel publieksverbod komt in de hoogste klassen van het Duitse voetbal of dat er weer beperkingen komen in het aantal toeschouwers. Ook in Noordrijn-Westfalen, waar zaterdag nog 50.000 mensen opeengepakt zaten bij de derby tussen FC Köln en Borussia Mönchengladbach, is de opinie aan het veranderen. Volgens premier Hendrik Wüst passen zulke beelden niet bij een situatie waarin de ziekenhuizen weer volstromen.

Werder Bremen, uitkomend in de Tweede Bundesliga, kondigde aan vrijdag weliswaar 31.600 toeschouwers toe te willen laten, maar geen mensen uit regio’s met hoge besmettingscijfers. “We willen het aantal reisbewegingen van fans uit die regio’s beperken.”

error: Kopiëren mag niet!