Waarnemend president Brunswijk naar begrafenis Trio-granman te Kwamalasamutu

Familie, vrienden en kennissen, waaronder vertegenwoordigers van de regering, hebben maandagpchtend in Paramaribo afscheid genomen van de overleden Trio-granman Ashongo Alalaparu. Na een korte afscheidsgelegenheid met een kerkdienst in de aula van de begrafenisondernermening aan de Draibatrastraat, werd het lichaam met politie-escorte vervoerd naar het vliegveld Zorg en Hoop.

Een erepoort werd gevormd aan het begin van de Doekhiweg door een inheemse culturele groep. Met inheemse muziek werd het stoffelijk overschot van de granman begeleid naar het vliegveld. Daar werden ze opgewacht door waarnemend president Ronnie Brunswijk, enkele ministers en Assembleeleden.

De regeringsdelegatie is inmiddels ook al gearriveerd te Kwamalasamutu. Met militaire eer werd de kist gedragen uit de lijkenwagen naar het vliegtuig. De nieuwe Trio-graman, Jimmy Toeroeman, mocht maandagmorgen in een apart klein vliegtuig zijn voorganger begeleiden naar Kwamalasamutu, waar de begrafenis zal plaatsvinden.

Inheemsen, die in Paramaribo woonachtig zijn, zijn waren naar vliegveld Zorg en Hoop gekomen om afscheid te nemen van de hun overleden granman, zo is te lezen op de Facebook-pagina van Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!