Inzameling van afval aan de Latourweg

“Mensen moeten weten dat het strafbaar is om vuil op straat te dumpen”

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd er een Green Fundraising gehouden aan de Latourweg. Plastic flessen, zakken, aluminium drankblikken en glazen flessen werden ingezameld. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook planten te verkopen.

De organisatie SuReSur was samen met enkele vrijwilligers van de partij. Glenn Ramdjan, voorzitter van SuReSur, stoort zich er nog enorm aan, dat mensen plastic afval dumpen langs de openbare weg. Hij pleit voor meer bewustwording, ook voor afvalscheiding. Voor de bewustwording beoordeelt hij de samenleving met een 5.

“Tien procent van de samenleving is nog maar bewust. Dit geldt ook voor de overheid, zij moeten ook bewuster zaken aanpakken en eraan werken”, zegt Ramdjan onomwonden.

Meer faciliteiten langs de weg zijn nodig, zoals afvaltonnen. Als voorbeeld noemt hij de hoek bij Latourweg en Highway die na een schoonmaakbeurt een dag later weer vol gedumpte zakken zit. “Ondanks de aanwezigheid van Safe City camera’s”, benadrukt de voorzitter van SuReSur.

Hij vraagt zich af of de overheid hier niets tegen kan doen. “Mensen moeten weten dat het strafbaar is om vuil op straat te dumpen.” Het plaatsen van waarschuwingsborden zou volgens Ramdjan nodig zijn om bij te dragen aan deze bewustwording. “We willen ecotoerisme naar Suriname halen door erover te praten in Dubai, maar als je aankomt op de luchthaven is wat je ziet niet uitnodigend”, merkt Ramdjan op. “Het land is gigantisch vervuild”. concludeert hij waarbij hij nog opmerkt dat de handhaving verbeterd moet worden.

RB 

error: Kopiëren mag niet!