Horeca blijft dinsdag gewoon tot 11 uur ‘s avonds open

Uit protest tegen de vervroegde avondklok heeft de Vereniging Horeca Suriname (VHS) besloten dat dinsdag 30 november, de café’s en restaurants tot 11 uur ‘s avonds open blijven. Zondag heeft de regering bekendgemaakt,, dat de avondklok van 11 uur ‘s avonds terug wordt gebracht naar 9 uur.

Met hun actiemodel om gewoon tot 11 uur ‘s avonds hun deuren open te houden, zegt de VHS een signaal naar de overheid te willen afgeven. Voorzitter Jonathan Martodihardjo roept een ieder die de horeca ondersteunt op om naar hun favoriete restaurant of café te komen.

De horecabedrijven voelen er niets voor om weer de straat op te gaan en petities aan te bieden. De VHS zegt bereid te blijven met de overheid te praten. Voor het probleem van de handhaving zegt ze nog steeds de oplossingsmodellen gereed te hebben. De VHS benadrukt, dat ze nog steeds bereid is te helpen met de handhaving.

Martodihardjo spreekt niet goed, dat sommige collega’s illegaal feesten hebben doen plaatsvinden in hun tenten. Volgens hem kun je dat die mensen ook niet kwalijk nemen. Sommigen maken gebruik van hun lijnen met mensen die het voor het zeggen hebben.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei zondag, dat de maatregel om de avondklok weer te vervroegen vooral te maken heeft met de toename van het illegaal feesten. De komst van een nieuwe Covid-variant heeft er ook alles mee te maken.

Zondag werd duidelijk, dat het illegaal feesten waar de minister op doelt te maken heeft met het feit dat menige horecahouders muziek afspelen in hun zaak, waar ongecontroleerd  veel bezoekers op afkomen en daardoor feesten ontstaan.  Dat zou volgens de autoriteiten niet de afspraak zijn met de horecasector. Het indoor dining was wel afgesproken met inachtneming van de protocollen.

SS 

error: Kopiëren mag niet!