“Financiën is het grootste probleem voor klanten”

“Het is al lange tijd zo, dat de verkoop niet zo vlot gaat. Een paar jaren terug kon je nog genieten van een uitverkochte tafel, maar nu ga je dagelijks met spullen terug naar huis”, zegt een visverkoper tegenover de krant. “Door je te verplaatsen gaat het toch aardig met de verkoop, maar dan wordt het zwaarder voor mij”, benadrukt de ondernemer.

“Je kan niet de hele dag rijden in verschillende buurten of grote afstanden afleggen bijvoorbeeld en helemaal naar Para rijden. De benzinekosten komen erbij en de koeling van de vissen, enzovoorts. Op de markt zie ik ook dat het moeilijk gaat. Het kan voor sommigen aan de prijs liggen, maar er wordt soms, of laat ik zeggen vaak genoeg gesproken of onderhandeld met de consument totdat hij of zij op een prijs komen die zij zich wel kunnen permitteren. De afgelopen feestdag was het wel matig, maar een dag goed kunnen verkopen verzorgt je niet voor de hele maand. Ik en de heren die voor mij werken moeten dagelijks werken om eten op tafel te zetten en dat is vaak genoeg onmogelijk. Als er een vaste prijs wordt aangegeven van bijvoorbeeld SRD 65 voor een hoop vis en je ziet een geïnteresseerde dan dropt de prijs met SRD 5 of SRD 10 om die klant vast te houden.” 

Het grootste probleem  is het financiële gedeelte, vermoedt deze ondernemer. Dat was het altijd al, maar is nu verergerd. Door de verhoging van prijzen van zoveel goederen en diensten en vooral het betalen van de vaste lasten zitten de meeste mensen voor het midden van de maand al zonder geld.

“Zo kan je geen inkopen doen, dus voor dat deel tonen wij ook begrip. Wij voelen het ook. Het is nu weer eind van de maand en ook de kerstdagen komen eraan, dus we kijken wat de komende dagen voor ons zal brengen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!