Boring waterbron Henar gestart

Het bedrijf Kuldipsingh is in opdracht van de regering gestart met het boren van nieuwe waterbronnen voor het ressort Henarpolder in het district Nickerie, zo meldt het districtscommissariaat. Bij aankomst maandagochtend hebben de Drilling Operations Manager Carlos Kathusing en de Rig coördinator Satish Chitan een stop gemaakt bij districtscommissaris Senrita Gobardhan. En om twaalf uur was het zover toen de kick off werd gegeven voor de boorwerkzaamheden van alvast een eerste nieuwe waterbron met een diepte van 300 meter. 

De districtscommissaris gaf ceremonieel het startsein in bijzijn van vertegenwoordigers van zowel het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

De boorwerkzaamheden van de eerste bron zullen in totaal 3 weken duren waarbij er 1×24 uur per dag gedrild zal worden. Het bedrijf heeft als opdracht het aanboren van een drietal waterbronnen voor het ressort Henarpolder.

error: Kopiëren mag niet!