Vereniging Horeca Suriname onaangenaam verrast door nieuwe avondklok en komt maandagochtend in actie

De Vereniging Horeca Suriname werd onaangenaam verrast toen zij via de media zondagavond rond zeven uur moest vernemen dat de avondklok weer is aangepast en teruggedraaid naar 21.00-05.00 uur. 

In een verklaring, uitgegeven zondagavond, schrijft de vereniging, dat zij dit besluit “ten zeerste” betreurt en dat zij “vastberaden” is “hiertegen te protesteren”. 

“De overheid is niet in staat te handhaven”

“We zijn ook op de hoogte van de zogenaamde illegale feesten die er worden georganiseerd. Hiervoor hebben we vooraf gevraagd hoe de overheid hiermee om zal gaan. Helaas is weer gebleken dat de overheid niet in staat is te handhaven. Een simpel plan van zichtbaar maken van handhavers is door deze beleidmakers niet haalbaar. Wij vragen ons af of er bewust hiervoor gekozen wordt. Nu gaat de totale samenleving boeten voor tekortkomingen van de overheid.”

De minister geeft, aldus de vereniging, aan “dat hij met het terugbrengen van het uitgaansverbod, illegale feesten zal stoppen”. “De illegale feesten hebben altijd bestaan ook toen de avondklok eerder om 21:00 uur of vroeger was ingesteld. Het terugbrengen van de avondklok zal naar onze inzicht geen verschil maken. Dit was eerder 1 van de voornaamste redenen dat de vereniging voor en met collega’s van de sector eerder in protest ging. Zolang de overheid besluiten blijft nemen waarbij de totale horecasector ongegrond als ‘zondebok’ wordt beboet, zal de vereniging consequent protesteren.”

Verder schrijft de voorzitter van de vereniging, Jonathan Martodihardjo, dat zij ook kennisgenomen heeft dat er een nieuwe Covid-variant is opgedoken in Europa. De vereniging is van mening, als de overheid haar burgers wil beschermen, zij de grenzen moet sluiten. “Maar, we zijn ervan overtuigd dat de wil daartoe zoek is. Het is namelijk makkelijker om de horecasector de schuld te geven als deze variant ook Suriname treft om vervolgens de samenleving een vinger te wijzen dat ze ongehoorzaam is.”

De vereniging roept alle actoren op “om een sterk signaal te geven aan onze gewaardeerde beleidsmakers om dit terug te draaien”. Er zijn genoeg oplossingen die bespreekbaar gemaakt moeten worden. Maandag 29 november om 11:00 uur zal er wederom protest plaatsvinden tegen de aanpassing! Verzamelplaats: De Kleine Waterstraat, voor restaurant restaurant ‘The Garden’. Uw bijdrage is van groot belang! Iedere stem telt dus zorg dat u aanwezig bent!”

PK

error: Kopiëren mag niet!