Twee verdachten woninginbraak in hun auto klemgereden door politie

De politie van het bureau Latour en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november de twee verdachten O.P. (24) en C.P. (43) aangehouden nadat ze in hun auto waren klemgereden door de politie op de kruising van de Draibatrastraat en Livornoweg, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 28 november.

Beide mannen worden ervan verdacht diezelfde nacht te hebben ingebroken in de woning van een bejaarde vrouw. De verdachten hadden zich de toegang tot de woning verschaft door spijlers van een raam en een deur te forceren. Hierop ging een alarmsysteem af en werd de vrouw door haar zoon gebeld, die meteen onderweg ging naar zijn moeder. De inbrekers maakten het alarmsysteem onklaar en gingen naar de bovenverdieping en haalden drie slaapkamers overhoop. De vrouw gilde vervolgens om hulp, maar desondanks probeerden de twee verdachten de slaapkamerdeur van de bejaarde vrouw open te trappen. Buren waren echter te hulp geschoten waarop de verdachten op de vlucht sloegen in een zwarte auto, zonder medeneming van een buit.

Via het Command Center kreeg de politie van het bureau Livorno een dievenmelding aan de Beekhuizenweg. Gelijk daarna lanceerde het Command Center een algemene oproep voor de eenheden op het veld. De politie van het bureau Latour en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) speelden snel in op deze oproep. De zwarte auto werd op de kruising van de Draibatrastraat en de Livornoweg door agenten gesignaleerd en klemgereden.

De bestuurder en zijn bijrijder werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Livorno. 

Bij een ingesteld onderzoek in de auto werden aangetroffen en in beslag genomen breekwerktuigen en grijs-zwarte handschoenen. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Aangezien deze auto meermalen in beeld is gekomen bij diefstallen en inbraken, zijn beide mannen, die waarschijnlijk meer op hun kerfstok hebben, overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Beide verdachten werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!