F1 icoon Sir Frank Williams overleden (79)

Sir Frank Williams, de oprichter en voormalig teambaas van het Formule 1-team van Williams is op 79-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de Britse renstal zojuist officieel bekendgemaakt middels een persbericht.

“Met groot verdriet kan het team namens de familie Williams bevestigen dat Sir Frank Williams CBE, oprichter en voormalig teambaas van Williams Racing, op 79-jarige leeftijd is overleden. Nadat hij vrijdag in het ziekenhuis werd opgenomen, is Sir Frank vanochtend vredig ingeslapen, omringd door zijn familie. Vandaag herdenken we ons geliefde en inspirerende boegbeeld. Frank zal erg gemist worden. We verzoeken alle vrienden en collega’s de wensen van de familie Williams voor privacy te respecteren”, zo klinkt het persbericht.

“Voor degenen die een eerbetoon willen brengen, vragen wij dat er donaties worden gedaan aan de Spinal Injuries Association, in plaats van het sturen van giften. Als alternatief zouden we graag bloemen willen plaatsen bij de ingang van het hoofdkantoor van het team in Grove, Oxfordshire. Details van de herdenkingsdienst volgen te zijner tijd.”

Williams raakte in 1986 verlamd bij een auto-ongeluk en zat sindsdien in een rolstoel, maar bleef zijn team nog geruime tijd leiden.

Het team dat de naam van Williams draagt, debuteerde in 1977 in de Formule 1. Williams veroverde negen wereldtitels bij de constructeurs en leverde zeven keer de individuele wereldkampioen. De Canadees Jacques Villeneuve was in 1997 de laatste.

Frank Williams droeg in 2012 de dagelijkse leiding over de renstal over aan zijn dochter Claire. Afgelopen jaar nam ook zij afscheid van het team, dat door geldgebrek op zoek moest naar financiers en in handen kwam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

Het Formule 1-team roept op om als eerbetoon aan Frank Williams donaties te doen aan de organisatie die zich inzet voor mensen met een dwarslaesie. “We zijn heel bedroefd door het overlijden van onze oprichter Sir Frank Williams”, zegt teambaas Jost Capito.

error: Kopiëren mag niet!