Virgil scoort zijn eerste goal voor Liverpool sinds 12 september vorig jaar

Virgil van Dijk heeft zaterdag zijn eerste goal voor Liverpool gemaakt sinds 12 september 2020. De Nederlandse verdediger schoot in de 52ste minuut na een hoekschop van Trent Alexander-Arnold de 4-0 binnen tegen zijn oude club Southampton.

Het bleef ook bij 4-0, waardoor Liverpool koploper Chelsea tot รฉรฉn punt nadert in de Premier League. Chelsea heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Op Anfield was het al na twee minuten raak via Diogo Jota. De Portugees maakte na 32 minuten ook de 2-0 op aangeven van Mohamed Salah. Thiago besliste het duel met Southampton al in de 37ste minuut: 3-0. Zeven minuten na rust was het Van Dijk trefzeker was. Het was zijn eerste Premier League-goal na zijn langdurige blessure.

Met de derde overwinning binnen acht dagen is Liverpool na de interlandperiode bezig aan een goede reeks. Na overwinningen op Arsenal (4-0) en FC Porto (2-0) was de ploeg van Jรผrgen Klopp ditmaal dus duidelijk te sterk voor Southampton.ย

Arsenal met 2-0 te sterk voor Newcastle United

Ook op bezoek bij Arsenal is Newcastle United er niet in geslaagd om de laatste plaats in de Premier League te verlaten. De door een Saoedi-Arabisch consortium overgenomen club ging op bezoek in Londen met 2-0 onderuit.

De top aanvallen is de extreme ambitie van Newcastle, maar na dertien speelronden in de Premier League moet de club vooral vrezen voor degradatie. Newcastle, waar Eddie Howe zijn officiรซle debuut maakte op de trainersstoel, wacht na drie maanden nog altijd op de eerste overwinning. Newcastle United heeft pas zes punten verzameld, vijf minder dan de veilige nummer zeventien Leeds United.

error: Kopiรซren mag niet!