Bekende van politie (49) opgepakt met rupsbandrollers in kruiwagen

Het Korps Politie Suriname bericht zaterdagavond 27 november, dat agenten van het politiebureau Livorno in dinsdagochtend 23 november in verband met “Operatie Tempo” surveilleerden in omgevingen waar regelmatig diefstallen plaatsvinden. Bij die gelegenheid zagen zij een man in het zwart gekleed enkele meters verwijderd van de Beekhuizenweg op de weg staan. Bij het zien van de politieauto koos die man het hazenpad.

De agenten reden vervolgens naar de locatie voor het instellen van een onderzoek. Daar zagen zij de bekende van de politie S.H. (49) met bloot bovenlijf een kruiwagen met een aantal zogenoemde rupsbandrollers van graafmachines voortduwen. Aangezien deze graafmachineonderdelen heel zwaar zijn en een hoge economische waarde hebben, bestond het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig moesten zijn.

De man werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. De rupsbandrollers zijn in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.H. in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van een voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.

De eigenaar van de rupsbandrollers kan zich van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 22.00 uur in verbinding stellen met de politie van bureau Livorno op het telefoonnummer 481941 of 483400.

error: Kopiëren mag niet!