Wedstrijd Benfica gestaakt: Tegenstander Belenenses heeft slechts zes spelers op het veld

Benfica-thuis is al geen eenvoudige opgave, maar als je die wedstrijd dan ook nog eens met negen man moet beginnen… Het overkwam Belenenses zaterdagavond. De Portugese club kon vanwege corona niet meer spelers op de been brengen in de derby.

Alsof dat allemaal niet erg genoeg was, schoot de Braziliaan Eduardo Kau de bal al na 24 seconden in zijn eigen doel. Daarna waren ook Darwin Núñez (3x), Haris Seferovic (2x) en Julian Weigl nog voor rust nog trefzeker namens Benfica.

Veel erger dan de 0-7 halverwege werd het overigens niet meer voor de thuisploeg. Nadat Belenenses, de nummer 16 van de Portugese competitie, in de tweede helft nog maar zes speler over had, werd het duel gestaakt. De thuisploeg kwam na rust met zeven spelers uit de kleedkamer en raakte vervolgens al snel nog een speler kwijt met een blessure.

Belenenses is getroffen door een corona-uitbraak. Dertien spelers en vier stafleden zijn geveld door het coronavirus. De club kon daardoor slechts twee keepers en zeven veldspelers opstellen.