Politiebericht over dodelijke schietpartij bardancing BM Lounge

De 40-jarige Nederlander Vincent Meiland is in de vroege ochtend van donderdag tijdens een vermoedelijke schotenwisseling tussen twee politieambtenaren D.W. en R.R., en de 43-jarige verdachte R.S. om het leven gekomen, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 26 november.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat er een illegale dansparty gaande was in bardancing BM Lounge, waar de twee agenten en hun partners aanwezig waren. Op een gegeven moment vond er een woordenwisseling plaats tussen één van die agenten en R.S., die uitmondde in een schietpartij. Daarbij werd Meiland dodelijk geraakt. De twee politieambtenaren lipen ook schotverwondingen op en zijn daarbij ernstig gewond geraakt.

Het lukte R.S. het dienstwapen van één van de agenten te bemachtigen en daarmee uit de bardancing te vluchten. Kort daarna konden agenten hem aanhouden, waarbij het vuistvuurwapen van de politieman op hem werd aangetroffen en in bewaring is genomen.

Het lichaam van Meiland is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen en de verdachte R.S. in verzekering gesteld. De twee politieambtenaren zijn ter verpleging in een ziekenhuis  opgenomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!