Shamir Khodabaks over zijn cover song ‘Tere Bagairr’ en meer

De Surinaams vocalist Shamir Khodabaks heeft zijn eerste coversong uitgebracht. Het project ‘Tere Bagairr’ is spontaan tot stand gekomen. Het is voor de artiest zijn eerste project in de studio.  Het muzikale deel is in orde gemaakt door N-Joy Music Studio, John Clay en Akash Patti,  mix en master is gedaan door Devin Beats en Grapic Art is gedaan door Sallo.

Op de vraag waarom speciaal een cover van deze song zegt Khodabaks: “Toen ik dit lied als eerst hoorde heeft het mij meteen geraakt. Ik heb dit nummer speciaal gezongen voor mijn geliefde.” Het is een cover van ‘Tere Bagairr’ gezongen door Pawandeep Rajan & Arunita Kanjilal en muziek door de top Indiase muziekmaker Himesh Reshammiya. De coversong is te beluisteren via de YouTube channel N-Joy Music 1.

Carrière 

Shamir Khodabaks is al vanaf zijn vijfde levensjaar bezig met muziek. Het begon met zingen op familie feestjes. Wijlen oom (mamoe) Sheilendra Girjasing stimuleerde en begeleide hem. Officieel stapte Shamir in 2011 in een semi classical (mausi and friends, onder leiding van Suresh Bhajan). Hij heeft daar 2 jaar gezongen. Vervolgens werd hij benaderd door Chutney Soldiers en daar 1 tot 2 jaar gezongen. Vervolgens voor een poosje als freelancer gefungeerd in de muziekscene. Wijlen Sheilendra Girjasing had een groep opgericht genaamd ‘yaad kiya dil’ en hem werd toen gevraagd om ook mee te doen met de cd-projecten en optredens. In 2016 werd hij lid van muziekformatie South South West (onder leiding van John Lie a Kwie) en is tot heden in de groep actief als vocalist. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!