Kunstenaar Sunil Puljhun en de kunstwereld

Sunil Puljhun is een Surinaams kunstenaar die heel actief bezig is in de kunstwereld. Hij werkt met verschillende materialen waarbij zijn voorkeur uit gaat naar acryl verf. De verkoop van de kunstwerken met de Covid-situatie is volgens hem wel triest te noemen.

Het meest recente werk van Puljhun is een kunstinstallatie die te zien was in Readytex Art Gallery, onder het thema LUNAR. De titel van de kunstinstallatie was Bhojan.

Sunil Puljhun is tot heden als begeleider gebonden aan het Nola Hatterman Art Academy. De academy is steeds draaiende. Ook met de Covid-situatie heeft Nola Hatterman Art Academy normaal gefungeerd.

Een kunstwerk van Phuljun uitgestald door Readytex Art Gallery is genaamd ”Dans 2”. Dat is, aldus de gallery, een mixed media schilderij op papier. Het is gemaakt in 2014. De totale afmeting is 48,5 x 68 cm. Het is uit de serie ‘Dans’ van Sunil Puljhun waarin hij zich richt op aspecten die belangrijk zijn voor zijn eigen identiteit, die natuurlijk sterk wordt beïnvloed door zijn hindoeïstische erfgoed en cultuur. De sierlijk dansende figuur in deze afbeelding wordt gedeeltelijk verduisterd door talloze blauwe en gele Sanskrietletters. Hij gebruikt de letters uit dit heilige hindoeschrift om de communicatie en de overdracht van waardevolle culturele en traditionele kennis van generatie op generatie te symboliseren.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!