Chutney Queen Ashni Matadin vertelt over haar carrière

Zangeres Ashni Matadin is van Surinaamse afkomst en woont in Nederland. Ze staat bekend als de Chutney Queen. Toen Ashni slechts vier jaar jong was hebben haar ouders ontdekt dat zij interesse had voor zang. Het ging dan voornamelijk om songs van legendarische Indiase artiesten als Shamshad Begum, Geeta Dutt, Lata Mangeshwar.

Ashni is zelf afkomstig uit een hele muzikale familie en is tevens de trotse tante van Neelam en Satyam Matadin. Ze heeft haar eerste optreden gehad in de Houtrusthal te Den Haag ten behoeve van wijlen Harry Mohanlal. Vandaag de dag staat zij bekend als de chutney queen, maar persoonlijk geeft zij voorkeur aan het muziekgenre Geet & Ghazal.

Ashni is niet gebonden aan een muziekformatie, maar zijheeft wel projecten op de agenda staan met artiesten buiten Nederland. Zij is bijzonder blij met het feit dat er nog steeds een beroep op haar wordt gedaan, ondanks het dat zij zeker 10 jaar niet meer fanatiek bezig is geweest wat muziek betreft. Ze heeft de tijd genomen om goed te settlen en staat versteld van alle reacties, liefde en gemis. 

Muziekliefhebbers mogen gauw weer liederen van haar verwachten. Inmiddels is Ashni al zeker 40 jaar bezig in de muziekscene. Voor het laatst heeft zij Suriname bezocht in verband met de 75e verjaardag van haar vader. De Chutney Queen is wel benaderd voor shows, maar vanwege de huidige situatie met de lockdown en maatregelen is dat niet haalbaar. 

(Khoesiaal P.) 

error: Kopiëren mag niet!