Rudolf Elias, Ewald Ombre en Andre Saheblal krijgen hoge staatsonderscheidingen

President Santokhi decoreert bijzondere Surinamers 

In het kader van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname heeft president Chandrikapersad Santokhi een aantal Surinamers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, gedecoreerd. Rudolf Elias, voormalig Staatsolie directeur, oud-Hofpresident Ewald Ombre en jurist Andre Saheblal kregen de hoogste onderscheidingen voor hun bewezen diensten.

Schouderklop 

Deze traditionele ceremonie naar aanloop van de onafhankelijkheidsviering vond zaterdag 2plaats in de achtertuin van het presidentieel paleis. Het staatshoofd uitte zijn waardering aan zij die zich voor de ontwikkeling van het land hebben ingezet. Het gaat om ongeveer 160 burgers die zich op maatschappelijk en ander vlak verdienstelijk hebben gemaakt (zie lijst gedecoreerden onderaan). De decoraties zijn een schouderklop van het hoogste gezag van het land aan Surinamers. Het was, aldus de president, op z’n plaats om hardwerkende, sociaal bewogen en getalenteerde Surinamers die een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van land en volk, die eer te geven. Jaarlijks worden diverse personen voorgedragen om in aanmerking te komen voor een decoratie. Voor de regering is het een eer om hen als voorbeeld te stellen. 

160 decoraties 

Rudolf Elias is benoemd tot Grootofficier in de Ereorde van de Gele Ster. Ewald Ombre en André Saheblal zijn Grootofficier in de Ereorde van de Palm.

Jules Fernandes en Carlo Jadnanansing zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van Gele Ster.

Georgine Acton, Roy Adama, Otwald Spong en Dennis Wip zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm.

Sarwankoemar Badjalala, Ronald Baldew, Pim de la Parra, Delano de Vries, Henna Draaibaar, Sunil Oemrawsingh, George Ramjiawansingh en Gilbert van Dijk mogen zich Officier in de Ereorde van de Gele Ster noemen.

27 personen zijn onderscheiden met de Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ereorde van de Palm, 7 in de Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ereorde van de Gele Ster, 44 in de Eremedaille in Goud verbonden aan de Ereorde van de Palm, 18 in de Categorie Eremedaille in Goud verbonden aan de Ereorde van de Gele Ster, 11 in de categorie Ridder in de Ereorde van de Palm, 22 Ridder in de Ereorde van de Gele Ster en 15 in de categorie Officier in de Ereorde van de Palm.

Trots

Wegens de Covid-19-beperkingen heeft het staatshoofd de onderscheidingen niet opgespeld, maar wel overhandigd aan de mensen. Desondanks toonde president Santokhi zich ingenomen de nodige eer te geven aan elke Surinamer die zich bijzonder en belangeloos heeft ingezet. Dit geldt ook voor zij die zich buiten landsgrenzen verdienstelijk maken voor de goede naam en eer alsook de groei en bloei van Suriname. Het staatshoofd gaf de gedecoreerden mee dat ze trots mogen zijn en tevens als een stimulans dienen voor andere Surinaamse burgers. “Beschouw deze eer als een waardering, die u voor alle andere harde werkers draagt, in liefdadigheid is geen overdaad,” richtte president Santokhi zich tot de groep.

SAM

error: Kopiëren mag niet!