Gerenoveerde bad- en toilet gelegenheid van het Christophorus Internaat officieel overgedragen

Stichting België voor Suriname (Belvosur) heeft zaterdag 20 november de gerenoveerde bad- en toilet gelegenheid van het Christophorus Internaat officieel overgedragen.  De oude deuren van kunststof zijn vervangen door deuren van hardhout, behandeld met kwalitatief hoogstaande materialen, zodat vocht geen invloed meer heeft en het geheel nu duurzaam en onderhoudsarm is.

Natuureducatie boekjes

Tijdens de overhandiging waren met voorzitter Marja Themen de bestuursleden Jermaine Goedschalk en Katia Delvoye aanwezig. De overige bestuursleden zijn Stijn ketele, Audrey Pierkhan, Nema Yazdani en Farida Robles. Het bestuurslid Delvoye heeft een serie van natuureducatie boekjes, die in samenwerking met de schoolhoofden van de binnenlandse Trio- en Wayana inheemse dorpen ontwikkeld is, overhandigd aan de directie.

Samenloop van omstandigheden

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is, dat de heer Mansoerali Abdoelrahman, die in 2010 Belvosur oprichtte, op de dag waarop het gerenoveerde bad-toilet werd overhandigd werd gedecoreerd! Een mooie samenloop van omstandigheden.

Voortsukkelende onderwijssituatie

Directeur S. Romalho die de leiding van het internaat heeft overgenomen van zijn vader, de heer L. Romalho, met wie Belvosur het project begon benadrukte: Door de steeds voortsukkelende onderwijssituatie zijn er slechts een 50-tal kinderen aanwezig. Niettemin is een hygiënische en comfortabele bad- en toilet gelegenheid, waarbij privacy gegarandeerd, is voor de opvoeding en vorming van jeugdigen van eminent belang.

Kinderen uit het binnenland

Christoforus is een studie-internaat voor kinderen uit het binnenland en heeft een maximale opnamecapaciteit van 36 jongens en 36 meisjes. Belvosur heeft als doel het welzijn van kansarme, kwetsbare mensen, kinderen en groepen in Suriname te ondersteunen. Dit gebeurt door het helpen financieren en uitvoeren van projecten op het gebied van gezondheid, onderwijs en educatie, woon- en verblijfsomgeving.

HD

error: Kopiëren mag niet!