Geen total kockdown op Srefidensi, wel een veiligheidszone rond Onafhankelijkheidsplein

De total lockdown die sinds mei gold in verband met nationale feestdagen komt op 25 november te vervallen. De partiële lockdown, het uitgaansverbod van 23.00 uur tot 5.00 uur, blijft wel van kracht. Dit is maandagochtend bekendgemaakt tijdens een speciaal belegde persconferentie over de viering van 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid onder Covid-maatregelen.

Rondom het Onafhankelijkheidsplein wordt een veiligheidszone ingesteld, al op 24 november. Alleen personen die functioneel aanwezig moeten zijn, zijn welkom als publiek. Zij moeten wel een vaccinatiebewijs kunnen overleggen of een negatieve pcr-test. Dat geldt ook voor alle leden die deelnemen aan het defile en de parade.

Met de horecasector is de Werkgroep Srefidensi Viering nog in overleg.

error: Kopiëren mag niet!