Weinig animo voor protest tegen vaccinatiedwang – “Als we in een strijd opgepakt worden, we gaan die cel bombarderen”

Een groepje personen dat fel gekant is tegen vaccinatiedwang heeft zaterdag, onder de vlag van De Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden, op het Bronsplein geprotesteerd tegen vaccinatiedwang, apartheid en haatzaaien. Opgeroepen werd onder andere bedrijven, zoals Fernandes, die personeel dwingen om zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, te boycotten.

De demonstranten beweren, dat er wel degelijk sprake is van vaccinatiedwang, ondanks het feit dat de gezondheidsautoriteiten blijven volhouden dat vaccineren op geheel vrijwillige basis geschiedt en dat er geen sprake is van enige vorm van dwang. Maar, daar denken de actievoerders duidelijk anders over, getuige de teksten die zaterdag door diverse sprekers werden gesproken.

De bekende geestelijk leider Steve Meye zei, dat wat hem betreft geen enkel gif in zijn lichaam wordt gespoten, niet in de ‘tempel van God’. Volgens Meye wordt gewerkt aan een gemeenschap voor personen die zich niet laten vaccineren. Hij was ook een van de personen die heeft opgeroepen om bedrijven die hun medewerk(st)ers dwingen om zich te laten inenten te boycotten.

Onder de aanwezigen was ook Jennifer van Dijk-Silos die geen blad voor haar mond nam en de aanwezigen en de media verraste met stevige uitspraken. Zo stelde de juriste, dat wanneer iedereen maar stil blijft, de natie wordt verraden en in slavernij en beknechting zal blijven. Volgens haar is vaccinatiedwang, een signaal van fascisme. Ook zei ze, dat ze op een moment een keer “in de bak” zal belanden. “Maar ik weet, dat als ik daar beland er mensen zullen strijden voor mij en die cel kapot zullen maken en mij bevrijden. We moeten niet bang zijn. Als we in een strijd opgepakt worden, we gaan die cel bombarderen. We zorgen ervoor, niemand van ons gaat in die cel.” 

Overigens ontstond er tijdens de toespraak van Van Dijk-Silos een vechtpartij tussen twee mannen, die deelnamen aan het protest. Ze konden echter vrij snel door andere aanwezigen uit elkaar worden getrokken, waarna een van de vechtende mannen aan de politie werd overgedragen. Onduidelijk is wat de aanleiding was voor de vechtpartij.

Indien de regering haar vaccinatiebeleid niet aanpast, zullen de actievoerders hun protesten blijven voortzetten, net zolang tot er geen sprake meer is van enige vorm van vaccinatiedwang.

PK

error: Kopiëren mag niet!