Juventus met De Ligt met 2-0 te sterk voor Lazio – AC Milan loopt tegen Fiorentina tegen eerste nederlaag aan: 4-3

Juventus heeft de uitwedstrijd tegen Lazio met 2-0 gewonnen. Verdediger Leonardo Bonucci was in Rome de gevierde man bij de bezoekers. De 34-jarige aanvoerder benutte twee keer een strafschop. Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd bij de club uit Turijn.

Op de ranglijst van de Serie A kwam Juventus in punten op gelijke hoogte met nummer 5 Lazio.

Juventus treedt dinsdag in Londen aan voor de wedstrijd tegen Chelsea in groep H van de Champions League. De Italiaanse club is met de maximale score van 16 punten uit vier duels al zeker van een plaats in de achtste finales.Atalanta heeft bij de hervatting van de competitie in de Serie A een ruime overwinning behaald. De ploeg uit Bergamo versloeg op eigen veld het laag geklasseerde Spezia met 5-2.

Fiorentina bezorgt AC Milan eerste nederlaag van het seizoen

AC Milan is in de Italiaanse voetbalcompetitie niet langer ongeslagen. Fiorentina bezorgde zaterdag de huidige nummer 2 op de ranglijst in een doelpuntrijk duel de eerste nederlaag: 4-3. Zlatan Ibrahimovic maakte twee doelpunten voor Milan.

De Ghanees Alfred Duncan opende na een kwartier spelen de score voor Fiorentina. Riccardo Saponara breidde met een treffer in de blessuretijd van de eerste helft de voorsprong uit.

In de tweede helft leek de Serviër Dusan Vlahovic met een doelpunt in de 60e minuut de spanning uit het duel te halen, maar Ibrahimovic deed al snel wat terug. De 40-jarige Zweed was in de 67e minuut opnieuw trefzeker. Vlahovic liet Fiorentina in de 85e minuut met de 4-2 weer verder uitlopen. Een eigen doelpunt van Lorenzo Venuti, diep in blessuretijd, zorgde voor de eindstand van 4-3.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: