Guyanees ‘Big man” in Bila Watra te Nieuw Jakobkondre doodgeschoten

De 56-jarige Guyanees Elan Azore, meer bekend als ‘Big man’ is dinsdagmiddag 16 november in het dorp Bila Watra te Njun Jacob Kondre (Nieuw Jacobkondre) in het district Sipaliwini doodgeschoten, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 21 november.

De politie van bureau Bronsweg en rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten kregen de melding van een moord die had plaatsgevonden in voormeld gebied. Agenten gingen vervolgens naar de locatie voor onderzoek en troffen het slachtoffer Azore, die geen teken van leven meer vertoonde, met een schotwond in de borstkas aan. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast, waarna zijn lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie door de politie in beslag werd genomen.

Volgens verklaringen van dorpelingen moet de 31-jarige R.C. de Guyanese man hebben neergeschoten, omdat hij vermoedde dat Azore het huis van zijn zus had vernield. Na de daad koos de verdachte het hazenpad met medeneming van het jachtgeweer.

De verdachte meldde zich vrijdag 19 november met het jachtgeweer op het politiebureau Zanderij, waarna hij werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De man werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. 

Het jachtgeweer met ingekorte loop is in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!