Verdachte (35) inbraak pand aan Pier Pontweg opgepakt

De politie van het ressort Livorno heeft vrijdag de 35-jarige K.W. in het werkressort van de politie aangehouden.
De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak in een woning aan de Pier Pontweg. Daarbij zijn een brushcutter, een generator, een waterpomp en gereedschappen weggenomen, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagochtend 20 november.

Volgens verklaring van de aangever is de woning onbewoond en dient als opslagruimte. Toen hij woensdag 20 oktober voor het laatst vandaar ging, waren de buitgemaakte goederen nog in de woning. Bij terugkeer in zijn opslagruimte op zaterdag 23 oktober werd hij geconfronteerd met de inbraak. De verdachten verschaften zich toegang tot het pand door de spijlers van de garage open te forceren.
Aan de hand van camerabeelden kwam een auto in beeld en die werd vrijdag in het ressort Livorno gesignaleerd en klemgereden. De bestuurder K.W. werd staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij een ingesteld onderzoek in die auto werden aangetroffen en in beslag genomen drie complete zuigers met ringen en sleef die gebruikt worden voor graafmachinemotoren. Over de herkomst van deze goederen kon de verdachte geen afdoend antwoord geven en wilde verder geen verklaring afleggen omtrent de inbraak. Het vermoeden bestaat dat er meerdere personen betrokken zijn geweest bij de inbraak.

Hangende het onderzoek is de verdachte na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!