Internationale Mannendag: “Het hoogtepunt van waardering voor de bijdragen van mannen aan hun gezin, werk en land”

Het was vrijdag Internationale Mannendag. Carl Breeveld, voorzitter van de Stichting Man Mit’Man, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat door delen van de samenleving aandacht wordt besteedt aan deze dag.

“Zo weet ik van tenminste één bedrijf die zowel vorig jaar als dit jaar speciale activiteiten voor de mannelijke medewerkers georganiseerd heeft. Aan één daarvan mocht ik als inleider mijn medewerking verlenen.”

“Dit jaar was er op Powakka ook een speciale sessie voor mannen, waarbij Stichting Man Mit’ Man de inleiding verzorgde. Op 19 november organiseerde het Surinaams Bijbelgenootschap een men’s cookout in het Jeugdcentrum.”

Breeveld zegt. dat het idee achter de Internationale Dag van de Man, ontstond in Australië toen enkele mannen besloten om in de maand november hun snor te laten groeien en de aanleiding tot gesprek met andere mannen over gezondheid issues te laten zijn. 

“De maand november werd omgedoopt tot movember. “Mo” staat voor moustache (snor). 19 november is het hoogtepunt van waardering voor de bijdragen van mannen aan hun gezin, hun werk en hun land.”
SK

error: Kopiëren mag niet!