Braziliaanse ambassadeur bezoekt OW-minister Nurmohamed – Bewindsman weinig transparant over inhoud bezoek

Raphael Azeredo, de Braziliaanse ambassadeur in Suriname, heeft afgelopen woensdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), zo meldt OW pas zaterdagmiddag.

Het bezoek was in het kader van het intensiveren van de relatie die beide landen reeds jaren met elkaar hebben opgebouwd. De nieuwe niet-residerende ambassadeurs van Colombia en Turkije hebben onlangs ook een bezoek gebracht aan de OW-minister.

Het bezoek van Azeredo leverde enkele belangrijke afspraken tussen minister Nurmohamed en de Braziliaanse diplomaat. Maar, OW vermeldt niet in haar summiere persbericht welke ‘belangrijke afspraken’ zijn gemaakt. Er is voldoende aandacht geschonken aan mogelijkheden die het Surinaamse ministerie in het bijzonder ten goede zal komen. Bij dit onderhoud is verder ook gesproken over een investeringsmogelijkheid in Public Private Partnership (PPP)-verband. 

Zowel de OW-minister als de Braziliaanse diplomaat was buitengewoon tevreden over de essentiële zaken die tijdens het gesprek naar voren kwamen. Het ligt zeker in de bedoeling dat de samenwerking intact blijft tussen beide Zuid-Amerikaanse landen.

Minister Nurmohamed sprak van vruchtbaar gesprek, maar hij is amper transparant naar de samenleving toe over de inhoud van het gesprek. Het bericht rept over ‘belangrijke afspraken’ en over ‘essentiële zaken’ die besproken zijn, maar verzuimt helderheid te verstrekken over die afspraken en zaken. Opmerkelijk, immers het is juist Nurmohamed die zo vaak heeft gepropageerd, dat de regering transparant en open moet zijn.

error: Kopiëren mag niet!