Wereldreiziger Ricky Sewpersad naar Kosovo

Het doel van reizen momenteel is het continent Europa afronden

De Surinaamse wereldreiziger Ricky Sewpersad zet voort met zijn reizen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Ricky, dat hij na zijn bezoek aan Suriname met reisgenoot Murtaza Italië, Kosovo en Oostenrijk bezoekt. Dit keer is Kosovo zijn nieuwe bestemming geweest.

Kosovo, officieel de Republiek van Kosovo, is een gedeeltelijk erkend land in Zuidoost-Europa, grenzend aan Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië en aan Servië. De hoofdstad is Pristina. Kosovo telde in 2020 een bevolking van ruim 1.900.000 inwoners die hoofdzakelijk bestaat uit etnische Albanezen, zij vormen een meerderheid van ruim 90% van het land. Ricky vindt het een prachtig land met hele aardige mensen.

“Het gaat om personen met een heel warm karakter, anders dan men gewend is in West Europa. De standaarden zijn ook veel lager, zodoende is alles veel goedkoper daar. Vanwege het korte bezoek deze keer geen foto op een berg met de Surinaamse vlag maar bewust gekozen voor een bezienswaardigheid in Pristina. Op de foto sta ik voor de Nationale bibliotheek van Kosovo. Het wordt gerekend tot één van de lelijkste gebouwen ter wereld. Mijn eigen mening en wat velen ook vinden is, dat het juist een mooi gebouw is. Het doel van reizen nu is om het continent Europa af te maken. De EU-landen zijn al aangedaan, rest nog zeven landen na Kosovo. Het reizen is nu mogelijk, maar niet zoals in normale omstandigheden. Dit is een reden om nu geen reizen buiten Europa te maken. Het reizen met de Covid-situatie kost extra voorbereidend werk, vooraf onderzoek betreffende Covid-19 maatregelen en formulieren invullen. Het gevaccineerd zijn maakt het stukken makkelijker, uiteraard is het ook steeds rekening houden met welke beperkingen er zijn in het land van bestemming”, vertelt de wereldreiziger. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!