Oostenrijk kondigt Covid-lockdown en gedwongen vaccinaties aan

Oostenrijk zal vanaf 22 november een landelijke Covid-lockdown invoeren en de hele bevolking dwingen om vanaf 1 februari 2022 te worden gevaccineerd.

Slechts een kwestie van dagen nadat Oostenrijk een lockdown oplegde aan niet-gevaccineerde burgers, heeft het nu een volledige nationale Covid-19-lockdown aangekondigd die op maandag 22 november begint.

Kanselier Alexander Schallenberg vertelde de natie, dat het maximaal 20 dagen zou duren en dat de verplichte vaccinaties op 1 februari 2022 zouden beginnen – waardoor Oostenrijk het eerste land in Europa is dat zo’n drastische maatregel invoert.

Veel andere Europese landen leggen beperkingen op naarmate de zaken escaleren, met de buurlanden van Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Slowakije voert ook opnieuw beperkingen in, zoals het vervroegd sluiten van bars, het verbieden van fans bij sportevenementen en lockdowns voor niet-gevaccineerde mensen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: