Nog twee verdachten diefstal uit politieafdeling Domeinkantoor aangehouden

Rechercheurs van regio Paramaribo hebben enkele dagen na de aanhouding van de twee verdachten D.B. en J.F., nog twee verdachten van de diefstal uit een politieafdeling in het Domeinkantoor aan het Kerkplein in Paramaribo in de binnenstad aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 19 november.

De vier mannen, die geen vaste woon- en of verblijfplaats hebben, worden ervan verdacht in de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november te hebben ingebroken in die politieafdeling. Uit het onderzoek kwamen ook drie helers in beeld. Deze werden in de week van 7 november aangehouden. Op die drie werden drie laptops aangetroffen en inbeslaggenomen. De andere buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald.

De twee verdachten, V. en M., zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten, terwijl de helers na te zijn verhoord, werden heengezonden.

Bij de inbraak werden drie laptops, een aantal mobiele telefoontoestellen, een militaire tenue (marine) een militair hemd (landmacht) en vier Terabytes externe harde schijven buitgemaakt.

Bij zijn aanhouding werd op J.F. aangetroffen en inbeslaggenomen een slipper van een politieman die werkzaam is op voornoemde afdeling. Op D.B. werd een led-lamp gevonden en eveneens in beslag genomen.

Beide verdachten ontkennen wat af te weten van de inbraak.

error: Kopiëren mag niet!