Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid-maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Maar, daardoor is er wel meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had Kwie Kwie in massalla;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: tjapar met warme vis, Kwie Kwie in massalla

Recept: Zoetzure varken

Ingrediënten: 350 gr. varkensvlees,,1 eetlepel lichte sojasaus, zwarte peper, zelfrijzende bloem.

Zoetzure saus:1 kleine groene paprika (in stukken gesneden),1 schijfje ananas (in stukken gesneden), mespuntje zout (of naar smaak), 1 theelepel azijn (of naar smaak),1 eetlepel olie,½ eetlepel maizena vermengd met wat water, suiker naar smaak, ketchup, 1 kleine gesnipperde ui, glas water

Bereiding Zoetzure varken

Prik het varkensvlees met een vork en snijd het in blokjes van een duim. Meng alle specerijen, behalve de bloem. Maak van de bloem een papje dat stevig is en doe de blokjes vlees erin. De olie goed heet maken en de blokjes vlees bakken.

Bereiding saus:

Verhit de olie en fruit de ui en voeg daarna de ketchup en suiker toe en fruit voor enkele minuten. Voeg de paprika en ananas toe en fruit voor enkele minuten, maar zorg dat de paprika nog knapperig is. Daarna de azijn en het maizenamengsel toevoegen en 1 minuut draaien.

De zoetzure saus over de varkenblokjes gieten en opdienen.

(Bron: www.sranangkukru.net)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!