Kevin de Bruyne van Manchester City na positieve Covid-test 10 dagen in isolatie

Een forse tegenvaller voor Kevin De Bruyne. Een positieve Covid-test houdt hem minstens een week aan de kant. De Belgisch international mist de match tegen Everton en de clash in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Dat is vrijdag door Manchester City-coach Pep Guardiola op z’n persconferentie bevestigd.

Bij de terugkeer in Manchester, na zijn eerdere aanwezigheid bij België in de WK-kwalificatiereeks, kwam het slechte nieuws voor De Bruyne. Alle spelers die in een andere bubbel zijn geweest worden bij aankomst bij hun club opnieuw getest. Bij De Bruyne viel de test positief uit. Dat is ook de reden waarom hij donderdag niet op het trainingsveld stond. 

“De mens Kevin De Bruyne is nu het belangrijkste”

“Spijtig genoeg heeft Kevin positief getest, en daarom moet hij tien dagen in isolatie”, bevestigde Pep Guardiola op zijn persconferentie. Hij blijft in quarantaine tot hij een negatieve test voor kan leggen ondanks dubbele vaccinatie. “We moeten even z’n fitheiden het momentum dat hij had, vergeten. Hij heeft positief getest en moet nu weer herstellen. De mens Kevin De Bruyne is nu het belangrijkste”, vervolgde Guardiola.

“Er zijn nog steeds mensen die sterven aan corona. Hij was gevaccineerd, dus hij was nog meer beschermd. Hopelijk heeft hij slechts lichte symptomen”, aldus Guardiola. “We zullen wel zien wanneer hij weer negatief test en terugkomt. We moeten nu voorzichtig zijn. Hij moet zich isoleren, en dan zal het hopelijk wel snel beter gaan.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: