“Keep Hailing King Rastafari” gezongen door Empress Miriam Simone

Zangeres Empress Miriam Simone heeft gewerkt aan een nieuwe song. Ze heeft haar ervaring neergepend en gezongen. “Keep Hailing King Rastafari” gaat over het vereren en verhogen van Emperor Haile Selassie I. Hij was een Ethiopische keizer die de laatste Afrikaanse Koning der Koningen was in de wereld.

De troonnaam Haile Selassie I betekent Heilige Troon van de allerhoogste God en is de troon waarop koning Solomon en David, bekend uit de psalmen, in de ware geschiedenis, op zaten. Haile Selassie I zat als laatste op deze heilige troon en deze titel is hierdoor aan King Rastafari gegeven.

Het nummer is geproduceerd door Patrick Esajas alias Mr. Patze uit Nederland en gemixed door Caveman, een producer uit Jamaica. Het genre is Engels en het is een reggae one drop riddim geworden.

De boodschap van de zangeres met dit nummer is dat meer inzicht en wijsheid over Haile Selassie I bij een ieder meer inzicht over de wereldgeschiedenis, de roots en multiculturele kijk op het menselijk ras positief zal verrijken en ook geeft de lering van Rastafari healing en wijsheid over onze Afrikaanse verloren roots en de eigen  royale geschiedenis. Dit alles is niet in de geschiedenisboeken van de oud-kolonisator op de scholen van Suriname te vinden. 

Empress Miriam Simone

“Ik zong al heel vroeg en iedere kleine optreden of muzikale project heeft gezorgd voor mijn muziekcollectie en ervaring. Ik begon ooit in de kerk en ben toen thuis begonnen in een studio. Van daaruit is mijn muziek en samenwerking met verschillende producers in verschillende landen en verschillende projecten ontstaan en zich gaan ontwikkelen tot wie en wat ik nu maak en doe met mijn muziek. Hou van jezelf, respecteer je roots en cultuur, respecteer je lichaam en je eigen schoonheid. Geloof in jezelf en respecteer en gun een ander”, aldus de zangeres in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!